تبلیغات
درباره ما

معرفی دانشکده علوم قرآنی استان اصفهان

دانشکده علوم قرآنی اصفهان یکی از دانشکده های زیرمجموعه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه) است. این دانشگاه از دانشگاههای روزانه دولتی به شمار می رود و تحصیل در آن ـ برای دانشجویانی که به عنوان دانشجوی «روزانه» جذب شوند ـ رایگان است.
در سال 1385 و به دنبال پیگیری عده ای از خیرین شهر دولت آباد برخوار، مجوز تأسیس این دانشکده صادر و زمینی برای ساخت آن از سوی خیرین اهدا گردید. پس از آن و با مساعدت دفتر مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم، دانشکده علوم قرآنی اصفهان از سال تحصیلی 90ـ91 در دو رشته «تفسیر قرآن مجید» (ویژه برادران) و «علوم قرآن مجید» (ویژه خواهران) نسبت به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی اقدام نمود و به صورت رسمی فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرد. در سال تحصیلی 91ـ92 رشته «تربیت معلم قرآن» نیز به دو رشته قبلی اضافه گردید. در سال تحصیلی 92ـ93 و همزمان با افتتاح ساختمان اصلی دانشکده (واقع در دولت آباد، ابتدای خیابان حسام دولت آبادی) از سوی وزیر ارشاد وقت (آقای دکتر سید محمد حسینی)، مجوز جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن نیز از سوی وزارت علوم صادر و به این ترتیب، فعالیت دانشکده در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز آغاز شد.
در سال تحصیلی 93ـ94 و با جذب دانشجو در رشته «علوم حدیث»، تعداد رشته های فعال دانشکده در مقطع کارشناسی به چهار رشته افزایش یافت.
از سال تحصیلی 95ـ96 و با ابلاغ سرفصل جدید رشته «علوم قرآن و حدیث» از سوی وزارت علوم، تمامی رشته های این دانشکده نیز در همین عنوان ادغام گردید. گفتنی است، رشته علوم قرآن و حدیث دارای 6 گرایش تخصصی است و دانشکده علوم قرآنی اصفهان از این تعداد، مجوز اجرای دو گرایش «مطالعات قرآن» و «مطالعات حدیث» را اخذ کرده است.
لازم به ذکر است، دانشکده علوم قرآنی اصفهان از آغاز تأسیس تاکنون، موفق به جذب 577 دانشجو در مقطع کارشناسی و 164 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد شده است. تعداد دانش آموختگان دانشکده تا این تاریخ، در مقطع کارشناسی 217 و در مقطع کارشناسی ارشد 64 دانشجو بوده است. در حال حاضر نیز، 244 دانشجو در مقطع کارشناسی و 75 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
با توجه به سیاست کلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر جذب حداکثری دانشجویان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بر اساس سوابق تحصیلی و معدل دیپلم، این دانشکده نیز در شمول این سیاست قرار دارد و از سال تحصیلی 98ـ99 بخش قابل توجهی از دانشجویان خود را بر اساس سوابق تحصیلی جذب خواهد کرد. از اینرو، علاقمندان به تحصیل معارف قرآن و حدیث حتی در صورت شرکت نکردن در کنکور سراسری نیز می توانند نسبت به انتخاب کد رشته محل این دانشکده اقدام و از امکان تحصیل در این مجموعه قرآنی بهره مند گردند.

مسیر جاری :